Problem under studietiden

7658225516_00cf277f83_zFörhoppningsvis stöter du inte på några problem under studietiden, men om du har otur finns det hjälp att få. Om problemet rör din utbildning kan du vända dig till studentkårens/lärosätets studentombud och om frågan istället rör andra omständigheter i ditt liv kan du få juridisk rådgivning av GFS studentjurister. Vid sjukdom som orsakats eller förvärrats av studierna kan du vända dig till Akademihälsan. Blir du sjuk en längre tid ska du kontakta Försäkringskassan om sjukersättning.

Studentombud

För studenter och doktorander vid Göteborgs universitet finns det tre studentombud som hjälper studenter och doktorander som stött på problem i sin utbildning. Det är studentkårernas gemensamma ombud som hjälper alla, oavsett utbildningsområde eller kårtillhörighet. Du kommer i kontakt med dem här.

För studenter vid Chalmers finns det studerandeombud som garanterar en opartisk hjälp då studenter och lärare hamnat i konflikt. Du kommer i kontakt med dem här.

Om din fråga inte rör ett enskilt problem, regelbrott eller en konflikt, utan istället är ett önskemål om förbättring i utbildningen kan du kontakta din studentkår. Kontaktuppgifter hittar du på sidan med Studentkårer & medlemskap.

Studentjuristerna

Till studentjuristernas mottagning kan du som är student vid Göteborgs universitet eller Chalmers vända dig med alla typer av juridiska problem och få gratis rådgivning. Läs mer om studentjuristerna här.

Akademihälsan

Akademihälsan är din studenthälsovård och finns som stöd för dig som läser vid Göteborgs universitet och Chalmers. Vi arbetar för att du ska ha en så bra studiemiljö som möjligt och klara av dina studier på bästa sätt. Akademihälsan ägs av studentkårerna genom GFS och finansieras av Göteborgs Universitet och Chalmers.

Akademihälsan fungerar som ett komplement till övrig hälso- och sjukvård och till oss kan du vända dig om du får problem under din studietid. Vi har lång erfarenhet av att arbeta med studenter och studierelaterade problem. Läs mer på Akademihälsans hemsida.